Van maandag 22 tot vrijdag 26 juli 2024 zal de derde Van Amsterdam Summer Course plaatsvinden in voormalig klooster Beukenhof in Biezenmortel (Noord-Brabant). De midweekcursus is bedoeld voor enthousiaste accordeonisten vanaf 14 tot 88 jaar, studenten accordeon en afgestudeerde accordeonisten. In sommige gevallen kan van de minimumleeftijd worden afgeweken, neem contact op met de organisatie.

De cursus geeft je tijd om eindelijk eens goed de diepte in te duiken met een muziekstuk; om met gelijkgestemden eens over muziek en accordeon te spreken; nieuwe mensen en nieuwe muziek te ontdekken. Daarnaast is er op Beukenhof een groot terrein waar je lekker kunt lezen, voetballen of tafeltennissen. Het is mogelijk om alleen meedoen met de groepslessen en verder naar de privélessen te luisteren. Neem contact op met de organisatie voor meer informatie.

Wij zijn zeer vereerd onze gastdocent uit Servië, nu woonachtig in Estland, Momir Novakovic te mogen verwelkomen. Hij treedt vaak op als solist en is een bekend kamermusicus in binnen- en buitenland. Momir is docent accordeon aan de Estonian Academy of Music and Theatre en is artistiek directuer en mede-oprichter van het festival Accordionfest Estonia.

Naast gastheer en docent Vincent van Amsterdam zal ook Jef De Haes uit België lesgeven. Als solist, leraar aan de LUCA School of Arts Campus Lemmens en organisator inspireert hij iedereen om de rijkdom van het accordeon te ontdekken.

De deelnemers krijgen elke dag privéles van Vincent van Amsterdam, Momir Novakovic en/of Jef De Haes, al naar gelang hun spelniveau en behoeften.

Naast privélessen krijgen alle deelnemers ook groepslessen. Iedereen wordt aangemoedigd om elkaars lessen bij te wonen.

“In de Summer Course 2021 kregen we les van zowel Vincent als van Claudio Jacomucci. Ik speel nog niet zo heel lang (2 jaar bij de muziekschool) maar ik heb enorm veel geleerd en de lessen waren goed afgestemd op mijn niveau.”

Vera de Jong

Algemene information

De kosten voor deelname aan de Summer Course bedragen € 575, conservatoriumstudenten en deelnemers onder 25 jaar betalen € 525. Prijzen zijn inclusief BTW. Inbegrepen zijn de volgende zaken:

  • Elke dag groep- en privéles
  • Volpension: alle maaltijden zijn inbegrepen (in buffetvorm) en worden verzorgd door Beukenhof
  • Logies in een meerpersoonskamer (een beperkt aantal privékamers zijn beschikbaar voor een toeslag van € 149 elk)

Indien er bij aankomst of vertrek een extra overnachting nodig is, neem dan contact op met de organisatie voor de mogelijkheden. Hieraan zijn extra kosten verbonden.
We gaan er van uit dat iedere deelnemer een WA- of reisverzekering heeft.

Adres: Beukenhof – Capucijnenstraat 44 – 5074PJ Biezenmortel

Download de flyer.

Download het Inschrijfformulier.
Voor vragen, mail naar accordionweek@gmail.com

IMG_8891

“We kregen elke dag zowel van Vincent als van Claudio masterclass. Het was een enorme verrijking die beide lesgevers qua input gaven, heel divers en muzikaal. Na de intense masterclasses was er voor iedere accordeonist de mogelijkheid om zijn/haar evolutie te laten horen tijdens het slotconcert. Het is leuk om te horen dat op zo een korte tijdspanne toch zoveel nieuwe input aan het publiek getoond kan worden.”

Lowie Vercammen